Kickbike!

I kveld har vi vært ute å kjørt kickbike med hundene. Som navnet tilsier er dette en sparkesykkel, men spesielt tilpasset for å kjøre med hunder. Det er uansett veldig gøy og en super måte å trimme hundene på! Alaskan malamute er en rase som elsker å jobbe og da spesielt med å trekke ting. Med tanke på fart kan de ikke sammenlignes med siberian husky eller alaskan husky men det er vel få som kan måle seg med malamuten når det gjelder styrke og utholdenhet over lengre tid! Malamuten bruker kreftene sine på en annen måte og vet å spare energi til senere hvis det blir nødvendig. Det sies at man aldri kan slite en malamute helt ut, for før den tid vil den legge seg ned for å hvile og spare på kreftene. Om dette stemmer vet jeg ikke helt, for jeg har aldri opplevd det selv, men det er i alle fall en rase med sterke overlevelsesinstinkter. Til tross for at Varg bare er halvt malamute, er det ingenting å utsette på trekkevnene han. I det aller meste er han faktisk veldig lik en malamute, sånn bortsett fra utseendet. Turen i dag gikk ned til "Leira", en av få plasser hvor det er grusvei. Det ble 2 runder frem og tilbake siden det ikke er så veldig langt hver vei. Hundene jobbet godt og var veldig fornøyde!

  

2 kommentarer

Emelie Karlsson

13.04.2016 kl.22:24

Jeg har testet kickspark (samme som kickbike bare en spark som brukes på vinteren) med grønnlandshunden til foreldrene mine, men hahahahh herregud så sykt vanskelig. Det går jo helt utrolig fort!!!! Det endte med at jeg datt av...

Linn-Therese

14.04.2016 kl.20:42

Emelie Karlsson: He he, jeg har også kickspark og det krever en del både når det gjelder teknikk og balanse :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits