En regnværstur.

 


 

I dag har regnet mer eller mindre høljet ned siden jeg sto opp i 9-tiden. Ganske trist i grunn, for det var jo så fint ute før alt regnet begynte å komme på fredagen. Det har dessuten blitt ordentlig glatt ute, så det krever litt planlegging når man skal gå tur med to trekkhunder. Til tross for brodder på føttene er det ikke så lett å holde igjen en malamute på 40 kg i bakkene. Det kan egentlig være en liten utfordring uten at det er glatt ute, så det blir ikke akkurat noe lettere nå.

I det siste har vi øvd litt på at Tallik skal gå bakerst, for han trenger rett og slett å lære seg at han ikke alltid kan gå fremst. I begynnelsen blir han ganske stresset og fortvilt av å gå bak, men etter hvert roer han seg. Vi har også øvd på at han skal sitte og bli, selv om Varg og "far" er fremfor. Etter litt uling og hopping for å pøve å komme seg fremover, setter han seg til slutt ned. Den ene gangen var jeg ikke helt forberedt når vi skulle begynne å gå igjen, for Tallik gjør selvfølgelig ett kraftig hopp fremover og trekker med med seg som ett slips! Jeg klarte å henge på noen meter, før jeg tryna i snøen. Sånn er det å ha en sterk hund :) Det er i alle fall godt at man hadde myk snø å lande i! Turen i dag gikk til Brattåsen, en plass hvor vi prøver å gå i alle fall én gang i uka. Det er en kort tur på ca. 4 km tur/retur, men med litt bakker slik at man får brukt kroppen litt. Og på dager som dette er det veldig greit å kunne gå etter ett scooterspor i skogen og ikke bare etter den speilglatte veien.

Jeg er forresten på leting etter en ny mobil, hovedsaklig fordi jeg ikke er fornøyd med kameraet. Detter er nærmest det viktigste for meg med en mobil, da jeg sjelden orker å ha med speilreflekskameraet på tur. Nå har jeg en Sony xperia z3, men jeg synes at bildene blir ganske mørke og blasse. Dette gjelder spesielt nå på vinteren, for jeg synes bildene blir ganske mye bedre om sommeren. Men med tanke på at vinteren er lang her i nord, ønsker jeg å ta gode bilder på denne årstiden også. Jeg er fult klar over at ett mobilkamera aldri kan erstatte ett ordentlig kamera, men det er uansett mitt førstevalg på turer. Det står i mellom ett par mobiler, så vi får se hva det blir til :)

  

8 kommentarer

Så fine bilder :D Du har så fine hunder <3 Ønsker dere en fortsatt fin søndag!

Linn-Therese

13.03.2016 kl.18:17

Yvonne & Terje med 4beinte ven: Tusen takk! :D Ønsker dere og en super søndag!

Ruth Borgersen

13.03.2016 kl.17:21

så utrolig flotte bilder av hundene. ser ut som en flott tur :) kos dere videre. :)

Linn-Therese

13.03.2016 kl.18:18

Ruth Borgersen: Tusen takk for det! Vi hadde en flott tur til tross for litt ruskevær :)

Rita

13.03.2016 kl.21:48

Herlige bilder! :-)

Linn-Therese

15.03.2016 kl.19:25

Rita: Tusen takk for det! :)

Tinka på tur

13.03.2016 kl.22:11

Så deilig å ha en topp å gå til! Jeg har også noen sånne, og jeg er enig i at det er lurt at hunden kan "gå bak"- kommando når man skal ned igjen. Men det tar tid å lære inn - og enda har jeg bare én! :-)

Linn-Therese

15.03.2016 kl.19:28

Tinka på tur: Topp og topp, den er bare ca. 200 moh :) Men det er uansett ett fint utsiktspunkt og at det er trimkasse der er jo alltid en motivasjon for meg :) Sånne ting tar tid ja. Akkurat nå øver vi på at Tallik skal gå bak Varg, veldig greit når vi går med hver vår hund på smale veier, men han er ikke noe særlig begeistret for det. Men med masse tålmodighet skal det vel gå bra :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits