Stakkars liten!

.

Det vises kanskje ikke så godt på dette bildet som jeg tok i går kveld, men han er skikkelig hoven i ansiktet!

 

Jeg har en liten venn som det er veldig synd i akkurat nå. Katten vår Mario var lenge borte i går og når han kom hjem om kvelden, var en helt hoven i ansiktet og klarte nesten ikke å holde øynene åpen. Ved første undersøkelse kunne det se ut som om han hadde en kul på hodet, men etter å ha undersøkt litt nærmere fant vi også et lite sår. Når vi skulle rense dette med litt pyrisept, begynte det å renne ut væske fra ett sted litt lengre opp. På grunn av pelsen var det vanskelig å få sett ordentlig på dette såret, men det virket i alle fall veldig betent, for den væsken som kom ut luktet ikke noe godt. Vi skjønte at her var det nødvendig å dra til dyrlegen for å få undersøkt nærmere hvor dypt såret egentlig var og for å få bukt med betennelsen. Vi ringte dyrlegen i går kveld for å høre om vi skulle komme inn med han med en gang, men siden han virket i ok form og spiste godt, ble vi enige om å vente til i dag tidlig. Kl. 10.00 i dag kjørte vi dermed inn til Narvik for å få han nærmere undersøkt.

Såret viste seg å være dypt og kraftig betent. Mario ble bedøvd slik at dyrlegen først kunne barberer rundt såret og deretter rense det godt. Det var virkelig ekkelt å se på og det så veldig vondt ut.  Jeg husker ikke helt hvorfor, men det var i alle fall ikke mulig å sy det, så det er nødt til å lege seg selv. Det er ganske tydelig at han har fått seg litt juling av en annen katt og såret viser hvor mye skade skarpe katteklør kan gjøre. Vi har selvfølgelig fått med både smertestillilende, antibiotika og stakkars Mario må belage seg på å gå med krage i ett par uker fremover. I tillegg må vi rense såret med saltvann hver dag og til det har vi fått en sprøyte som vi skal stikke inn i såråpningen for å skylle. Takk og lov for at vi er to stykker om det i alle fall. Selv om han er en veldig snill og tålmodig katt, er det vel grenser for hva han synes er greit. Etter at vi kom hjem fra dyrlegen har han vært i veldig dårlig form og har egentlig bare sjanglet rundt omkring og kastet opp med jevne mellomrom. Jeg håper virkelig at formen er bedre i morgen, for det er ikke noe morsomt å se han sånn. Det er forresten bare ett par måneder siden han sist var skadet. Den gangen måtte vi også dra til dyrlegen i en helg, slik at det ikke akkurat blir billig. I dag betalte vi 3500,-, men det betaler jeg gladelig for at han skal bli bedre!

 

2 kommentarer

Tinka på tur

14.02.2016 kl.16:53

Stakkars pus!

Linn-Therese

14.02.2016 kl.20:19

Tinka på tur: Ja, det er ikke greit. Formen er vist litt bedre i dag, men han har enda ikke spist noe :(

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits