Svalbard dag 3 :)

 

 

 Lørdagen begynte med en kjøretur rundt om i området. På Svalbard er det bare ca. 5 mil med bilvei, så det tar ikke så lang tid å utforske veiene. Vi kjørte blant annet opp til Gruve 7, som ligger ca. 400 moh. Her drives det enda aktivt med gruvedrift, men i helgene er det ingen aktivitet der og det er lov til å kjøre opp til området. Når vi først var litt oppe i høyden, måtte jeg selvfølgelig ut for å ta noen bilder. Mens vi har vært på Svalbard har temperaturen ligget mellom -12 og -15 grader. Oppe ved gruva var det imidlertid en god del vind og jeg tørr ikke å tenke på hva den effektive temperaturen var. Vinden på Svalbard er så kald at det kjennes ut som den går i gjennom marg og bein. Det ble dermed en veldig kjapp tur ut av bilen for å ta bilder, for det ble fort iskaldt på hendene når jeg tok av vottene for å ta bilder.

 Senere på dagen var vi igjen på besøk i hundegården og etterpå tok vi med oss Siku og Taiga tilbake til leiligheten. De er begge av rasen Siberian husky, som er laget for å tåle ekstrem kulde. De trives dermed veldig godt ute og selv om hundene tilbringer det meste av tiden i hundegården, er de ofte hjemme på besøk. Vi bestemte oss for å ta med oss begge hundene for å gå en tur rundt om i Longyearbyen. Vi var blant annet oppe ved trykkbassenget, som er ett flott lite utsiktspunkt. 

Senere på kvelden var det klart for "Polarjazz". Vi hadde kjøpt billetter for å se konserten til Susanne Sundfør. Det er vel ikke akkurat min musikksmak, men det var mer for opplevelsen sin skyld. Stemningen på konserten var veldig god, men jeg fikk nok bekreftet at dette ikke helt er min type musikk. Jeg hadde også veldig vondt i hodet denne dagen, så ved midnatt tuslet jeg tilbake til leiligheten og tok kvelden.Oppe ved gruve 7.
Oppe ved gruve 7.


Oppe ved Gruve 7. Utsikt utover Adventdalen.Siku :)

Taiga :)

Utsikt over Longyearbyen fra trykkbassenget.

Utsikt ned mot Adventdalen.


Utsikt ned mot Adventdalen og hundegården.
6 kommentarer

fjellgeitbundingen

13.02.2016 kl.20:13

Fiiine bilder :)

Linn-Therese

13.02.2016 kl.21:05

fjellgeitbundingen: Takk for det! :)

Fjelljerven

14.02.2016 kl.09:37

Fjelljerven: For en natur, er litt anderledes en hva vi har på fastlandet kan man trykk si. Kjempefine bilder!

Linn-Therese

14.02.2016 kl.11:36

Fjelljerven: Ja, det er noe helt annet enn naturen her hjemme, men veldig spektakulært! Tusen takk! :)

Tinka på tur

14.02.2016 kl.10:40

Spennende å høre om!

Linn-Therese

14.02.2016 kl.11:36

Tinka på tur: Så artig at du synes det er spennende! :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits