Svalbard dag 1 :)

 

Forrige torsdag gikk turen til Svalbard. Jeg tror dette er femte gangen jeg har vært der. Svalbard er vilt, vakkert og veldig fascinerende!. Det sies at du enten elsker Svalbard eller ikke liker det i det hele tatt, for det er veldig spesielt. Det er vel ingen tvil om at jeg tilhører den første kategorien og jeg kunne ærlig talt ha tenkt meg til å bo der oppe. Visstnok ikke så lenge, for jeg hadde nok savnet flere ting altfor mye, blant annet den fantastiske norske skogen og følelsen av å gå alene i naturen uten tanke på isbjørner! Men det hadde vært gøy å prøve i ett år eller to. Tiden vil vise om det noen gang blir noe av de planene. Man skal aldri si aldri :)

Allerede kl. 05.15 på torsdag begynte vi kjøreturen opp til Tromsø, en tur som tar ca. 4,5 timer. Flyet til Svalbard gikk ikke før 12.20, men vi ønsket å ha god tid da vi hadde ett par ærender i Tromsø før vi skulle dra videre. Det er jo ikke hver dag man er i en såpass stor by og Narvik kan ikke engang sammenlignes med vakre Tromsø! Flyturen oppover gikk helt fint og selv om jeg ikke er så veldig glad i å fly, er jeg heller ikke direkte redd, så det går helt fint. Jeg får bare veldig fort vondt i hodet på grunn av støyen og fordi jeg ofte synes det er dårlig luft. Mens vi har vært på Svalbard har vi bodd hos svigerbror og kjæresten hans. Han har bodd der oppe i flere år og har vist ingen umiddelbare planer om å flytte hjem. Han er nok en av mange som har forelsket seg i det fantastiske stedet og blitt bitt av Svalbard-Basillen :)

Etter å ha innlosjert oss i leiligheten gikk turen til hundegården. Svigerbror eier flere siberian husky, mens kjæresten hans også har ett par Alaskan malamute. På Svalbard er det ikke lov til å bygge hundegårder overalt, så der et det bygd en stor felles hundegård for alle private hunder. Denne ligger ett lite stykke utenfor selve byen. Etter å ha vært inne i hundegården og hilst på hundene, fikk jeg være med på sledetur. Jeg tror vi hadde 9 hunder med og det er virkelig en opplevelse jeg kan anbefale. Vi var dessuten veldig heldige med været for det var helt stjerneklart og etter hvert kom også nordlyset frem. Det var helt magisk å bare sitte i sleden og nyte synet av fantastiske Svalbard, mens hundene fikk gjøre det de elsker. Resten av dagen ble det egentlig bare avslapping og ganske tidlig kveld siden vi hadde vært så tidlig oppe.

 


 

 

6 kommentarer

fjellgeitbundingen

11.02.2016 kl.18:40

Svalvbard i mitt hjerte også :)

Linn-Therese

12.02.2016 kl.20:11

fjellgeitbundingen: Artig å høre at det er flere :) Regner med at du har vært der? :)

Fjelljerven

12.02.2016 kl.07:29

Fjelljerven: Ser at du endelig fikk sikkelig vinter :-)

Linn-Therese

12.02.2016 kl.20:12

Fjelljerven: Ja, det fikk jeg virkelig!! :D

fjellgeitbundingen

12.02.2016 kl.23:56

Jepp, og drar gjerne igjen :) Helst for 1 år..

Linn-Therese

13.02.2016 kl.17:05

fjellgeitbundingen: Det skjønner jeg godt! Hadde vært noe å bo der ett år eller to ja :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits