Å nyte stillheten.

 

 

 Tidligere i dag ble det en flott tur sammen med hundene langs Børsvannet. Vi gikk videre innover Børsvannet fra hytta og fulgte stort sett land hele veien. Jeg er en skikkelig pyse når det gjelder å gå på isen, i alle fall når jeg vet at jeg er helt alene. Fornuften min sier jo at det er helt trygt, for når isen er tjukk nok til å holde både scooter og atv, så holder den også meg. Likevel liker jeg ikke følelsen av å være helt alene, hvis den plutselig skulle være utrygg. Dessverre rår man ikke over sine egne ulogiske følelser, men jeg har tross alt blir tøffere med årene. Jeg synes også det er litt ekkelt når det ligger mye vann under isen, for man får jo følelsen av at man går i gjennom. Vi gikk i alle fall noen kilometer innover til vi nesten kom til en hytte. Jeg hadde egentlig tenkt at det skulle bli en ny fjelltur i dag, enten opp mot Sjåfjellet eller Stokkedalstind, men med all snøen som har kommet i går kveld og i natt, mistet jeg litt motivasjonen. Det var tross alt ganske tungt å gå i går og jeg kjenner antydningen til gangsperre i dag. Det får heller bli til neste gang. Det var uansett herlig å være på tur i dag, selv om det ikke var på fjellet. Det var ikke ett menneske å se og man får litt følelsen av å være helt alene i verden. Jeg synes det er utrolig deilig å kunne gå med hundene løse og bare la tankene fly. Det er så fantastisk godt å bare nyte naturen og stillheten som den gir.   

Nå er det ett par timer siden vi kom hjem og hundene ligger strak ut, tydelig slitne. Vi sparket selvfølgelig hjem igjen også og hundene jobbet som vanlig svært godt. Faktisk så er Tallik flinkere til å trekke enn Varg, til tross for at han er yngre og ikke har vært med så mange ganger tildligere. Sist vinter var han for liten til å trekke og i år har det ikke blitt så mange turer med sparken på grunn av dårlig føre eller lite snø. Varg er også flink til å trekke og han er rask og veldig sterk til å være såpass liten. Problemet er at han lett lar seg distrahere, spesielt hvis vi møter folk eller hunder. Eller hvis han finner spor! Han er vel over gjennomsnittet interessert i spor og flere ganger på hjemturen svingte han ut av scootersporet fordi han plutselig så noen dyrespor! Tallik bryr seg ikke om slike ting og er i skikkelig arbeidsmodus.

Nå har jeg fått ryddet ut etter turen og gjort litt husarbeid, så nå blir det avslapping resten av kvelden og Netflix venter på meg :) Jeg gleder meg forresten veldig mye til torsdagen for da drar vi til Svalbard! Tiden siden jul har gått veldig fort og nå er det plutselig en liten ferie igjen. Det skal bli veldig godt å komme seg litt bort og jeg tror det kommer til å bli kjempekoselig.

10 kommentarer

Emelie Karlsson

31.01.2016 kl.19:46

Jeg er så glad jeg fant bloggen din nå. Jeg ELSKER malamuter og polarhunder, det er virkelig de fineste hundene som finnes. Jeg er oppvokst med malamuter, men har nå en grønnlandshund. Jeg kommer til å følge bloggen din videre ettersom jeg sjeldent finner slike blogger. Som regel har alle små minihunder og det finner jeg ikke interessant i det hele tatt.

Linn-Therese

31.01.2016 kl.19:52

Emelie Karlsson: Så morsomt med noen som deler min interesse for polarhunder! :) De er virkelig helt spesielle! Så heldig du er som er oppvokst med malamuter. Jeg "oppdaget" ikke denne rasen før i voksen alder, men jeg har helt klart gjort ett riktig valg :) Grønnlandshunder er jo også veldig flotte!

Tinka på tur

31.01.2016 kl.19:49

Så koselig det ser ut. Håper å lese mye fint fra Svalbard!

Linn-Therese

31.01.2016 kl.19:56

Tinka på tur: Ja, det var veldig fint! Satser på det ;)

Emilie Andrea

31.01.2016 kl.19:58

Å så fine hunder!

Linn-Therese

31.01.2016 kl.20:00

Emilie Andrea: Tusen takk for det! Det synes selvfølgelig jeg og, sånn helt upartisk ;)

Fjelljerven

31.01.2016 kl.20:35

Fjelljerven: Flott å dra på tur om vinteren å nyte stillheten, som det bare kan være om vinteren når det er kaldt og snø.

PS. God tur til Svalbard! :-)

Linn-Therese

31.01.2016 kl.20:43

Fjelljerven: Ja, det er veldig fint! Nå venter jeg bare på å se sola igjen, så blir det enda vakrere ute :) Utrolig deilig å bare være alene av og til å nye roen som naturen gir. Og som du sier får man den følelsen best når det er vinter. Tusen takk for det! :)

MammaBoka

02.02.2016 kl.01:15

Koselig :D Følger forresten bloggen din :D

Linn-Therese

10.02.2016 kl.20:48

MammaBoka: Ja, det er veldig koselig :) Åh, så hyggelig å høre! :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

27, Ballangen

Jeg er en jente på 27 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits