En liten omvei! :)


Nå har jeg kommet hjem igjen etter å ha vært på hytta siden i går. Jeg og svigersøsteren min bestemte oss for å gå inn til hytta og vi hadde ingen planer om å gå den enkleste veien, som da er å følge Børsvannet. Planen var å gå rett etter jobb, men dagen i går var usedvanlig varm og det var ikke forsvarlig å gå med hundene før litt senere på kvelden.  Når kvelden kom gikk vi i fra huset mitt og satte først kursen mot Rundtuva (516). Etter hvert ble det også en del skyer, noe som var like greit, for vi ble uansett varme nok på tur oppover :) Når vi kom opp til Rundtuva tok vi oss en pause og tok selvfølgelig en del bilder. Jeg fikk meg ny mobil i går og jeg måtte jo teste kameraet! Vet ikke helt om jeg har funnet ut av alt enda, men det kommer seg vel :)

Etter å ha vært på Rundtuva en stund gikk vi videre innover mot det som kalles Rundtuvadalen. Når vi kom ut av dalen hadde vi Stokkedalstinden i sikte, selv om den virket veldig langt unna. Etter en del vandring i en litt kupert landskap hvor det går mye opp og ned, kunne vi endelig gå det siste lille stykket opp mot Stokkesdalstind. Turen ned til hytta fra Stokkedalstind er ikke så lang, men fordi det til tider var veldig bratt, tok det ganske lang tid å gå ned. Det begynte i tillegg å bli ganske mørkt ute, da vi gikk ned fra fjellet ca. 23.30, så det begynte etter vært å bli vanskelig å orientere seg. Vi kom oss likevel trygt ned og kunne gå det siste stykket mot hytta på flatmark.

Vi var dessuten veldig heldig med været, for akkurat når vi hadde kommet oss inn på hytta, begynte regnet å hølje ned! Det var en kjempeflott tur, men jeg hadde ikke fått lastet ned Endomondo på den nye mobilen, så jeg vet ikke helt hvor langt vi gikk, men 4 timer etter at vi begynte å gå var vi kommet oss inn på hytta. Dette inkluderer mange pauser både for å ta bilder og å spise litt, så man kan absolutt bruke kortere tid. Vi hadde det uansett ikke travelt, så vi stresset ikke. Jeg kjente det etter hvert ganske godt i knærne når vi gikk ned, men vi har faktisk vært på fjelltur i dag også! Det kommer imidlertid i ett eget innlegg :)

 

Håper alle har en fin helg! :)

 

2 kommentarer

Fjelljerven

09.08.2015 kl.08:56

Fjelljerven: Det så ut som en flott tur, selv om at det ble mørkt på slutten.

God turbeskrivelse og fine bilder :-)

PS. Kondisen er på stigende kurve ;-)

Linn-Therese

09.08.2015 kl.11:32

Fjelljerven: Det var absolutt en flott tur! Jeg har gått den løypa en gang tidligere i fjor, så jeg hadde veldig lyst å gjenta turen :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

26, Ballangen

Jeg er en jente på 26 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits