På gjengrodde stier!

 

   I dag våknet Tallik ganske tidlig, eller egentlig er det jo helt normalt til han å være. Vi sto i alle fall opp litt før åtte, og selv om ikke jeg var helt klar for det, så var Tallik lys våken og veldig klar for en ny dag! :) Så selv om jeg har fri, så har vi rukket å få litt ut av dagen allerede. Halv 10 dro vi på tur og var tilbake 2 timer senere. Vi har vært på fjellet som ligger ovenfor huset til foreldrene mine. Vi har vært ca. 300 moh, så egentlig kvalifiserer det kanskje ikke som en fjelltur, men jeg kaller det nå i alle fall det :) Dette er uansett en plass hvor jeg har gått utallige ganger som barn/ungdom og jeg kjenner området veldig godt. I alle fall trodde jeg at jeg gjorde det, for jeg fant jammen ut at jeg ikke var så godt kjent lenger som jeg trodde. Det er tross alt mange år siden sist og enkelte plasser har blitt litt forandret og veien har blitt mer overgrodd. Veien deler seg mange plasser og ved ett av kryssene tok jeg feil vei og endte opp med å gå helt ned til nabobygda, før jeg fant rett vei og kunne gå opp igjen. 

Tallik oppførte seg forresten litt rart på deler av turen og det er vel ingen tvil om at han kjente lukten av ett eller annet dyr. Han gikk store deler av tiden med snuten i bakken og av og til stoppet han opp og virket litt skeptisk til å gå videre. Halen datt også ned, noe som ofte kan være et tegn på utrygghet. Jeg ble først litt skeptisk selv, før jeg konkluderte meg at Tallik tross alt bare har vært på fjelltur en gang tidligere. I tillegg går vi jo i ett helt ukjent område, og når man bare er 7 måneder gammel er det flere ting som kan være litt skummelt. Elger har vi møtt flere ganger før og han har brukt å ta møtet med de med ro, men det kan jo være ett annet dyr han hadde snusen i, f.eks en rev eller en jerv. Forhåpentligvis var det ikke en bjørn, for det er det eneste dyret jeg er redd for å møte på tur! Samtidig er jeg realistisk nok til å innse at sannsynligheten for å møte på en bjørn er liten - ikke bruker det være bjørn i området og de unngår jo som regel mennesker. Hadde Varg oppført seg på lignende vis på tur, så hadde jeg nok blitt litt engstelig, for han har tross alt vært med på utallige fjellturer og er dessuten en tøffing som sjeldent blir redd for noe. Vi hadde i alle fall en fin tur ellers og endte opp med å gå 7 km. 
 

4 kommentarer

22.05.2015 kl.17:27

Fjelltur og fjelltur, 300moh er no en god start.

Sikkert fin tur på gamle stier :-)

Artig å se bilder hvor man kjenner seg igjen, har mange ganger kjør forbi

hjemplassen din.

Bodde i Beiarn fram til 2011 da jeg flyttet til Meløy.

Så trenger du å gå på nye topper er det bare å komme hit :-):-)

Tinka på tur

23.05.2015 kl.09:14

Så fint det er der! Morsomt å gjenoppdage gamle trakter!

Linn-Therese

23.05.2015 kl.15:23

Anonym: He he, kanskje litt overdrevent å kalle det en fjelltur, men men :)
Det var i alle fall en veldig fin tur :) Så artig da! Har vært i Beiarn ett par ganger, men kan nok ikke si at jeg er særlig kjent der. Jeg har faktisk aldri vært på Meløy, men det ser jo fantastisk fint ut der, så kunne absolutt ha tenkt meg til å dra dit en gang :)

Linn-Therese

23.05.2015 kl.15:25

Tinka på tur: Ja, det er veldig fint, spesielt om sommeren når det er grønt og fint. Jeg synes ikke det er så fint ute nå for tiden, men det blir vel snart bedre :) Og så er det veldig morsomt å gjenoppdage plasser hvor man var mye som barn :)

Skriv en ny kommentar

Linn-Therese

Linn-Therese

26, Ballangen

Jeg er en jente på 26 år som elsker naturen og som er lidenskapelig opptatt av hunder. Jeg er den lykkelige eier av 2 nydelige hunder som gir meg mange gleder i hverdagen, ikke minst når vi er ute på tur sammen :) Varg er født august 2013 og er blanding av alaskan malamute og schæfer. Tallik er født oktober 2014 og er en alaskan malamute. Å ha hund er ikke en hobby - det er en livsstil! Jeg flyttet til Ballangen våren 2012 og jeg har forelsket meg fullstendig i den spektakulære naturen som er her :)

Kategorier

Arkiv

hits